• Voordelen

  Carli wafer,complete natuurlijke voeding op basis van luzene

  Een natuurlijk alternatief op basis van luzerne, spelt en kruiden

  • Carli wafer is 100 % biologisch
  • Carli Wafer bevat géén toegevoegde suikers
  • Carli Wafer werkt weerstand verhogend en heeft een zuiverende werking.
  • Carli Wafer is de ideale voeding voor paarden met een gevoelig spijsverteringsstelsel en/of onderhevig aan kolieken.
  • Carli Wafer kan ook vochtig gemaakt worden, ideaal voor oudere paarden of paarden met kauwproblemen.
  • De verlengde kauwduur stimuleert de vertering en gaat verveling en stalondeugden tegen.
  carli wafer : 100% biologische luzerne uit midden italie

  Luzerne, het voedergewas bij uitstek

   

  Carli Wafer is een vezelrijke, goed verteerbare en uitgebalanceerde voeding voor paarden. Het hoofdbestanddeel van Carli Wafer is 100% biologisch geteelde luzerne.

   

  De in Carli Wafer verwerkte luzerne vindt haar oorsprong in midden Italië : vanwege de gunstige weersomstandigheden en bodemsamenstelling kan onze luzerne groeien zonder gebruik van chemische meststoffen, pesticiden of grondirrigatie. Op deze manier hopen wij mee te bouwen aan een meer milieuvriendelijke wereld waarbij de natuur centraal staat.

  Naast luzerne vindt men in Carli Wafer ook diverse grassoorten, spelt, brandnetel en klei.

 • Hoofdbestanddeel van Carli Wafer is 100% biologisch geteelde luzerne uit midden Italie.

  Luzerne biedt een essentiële bron van plantaardige eiwitten en is uitermate geschikt voor paarden. Het gewas is rijk aan vezels, vitaminen en minerale. De superieure kwaliteit van luzerne-eiwit is gebaseerd op de symbiose met rhizobia, de bacteriën die de wortels koloniseren en de aanwezige gasvormige stikstof omzet in organische stikstof.

   

  Vanwege de gunstige weersomstandigheden in het gebied kan deze luzerne groeien zonder gebruik van chemische meststoffen, pesticiden of grondirrigatie. Op deze manier hoopt Carli Wafer mee te bouwen aan een meer milieuvriendelijke wereld waarbij de natuur centraal staat. Naast luzerne vindt men in Carli Wafer ook diverse grassoorten, spelt, brandnetel en klei.

   

  Bij een slechte werking van het spijsverteringssysteem kunnen rug- gewrichts-en peesproblemen ontstaan. In het bijzonder waneer we over een geïrriteerde maag spreken door foutieve voeding, volgt eeen ontsteking met maagzweer tot gevolg.

   

  Op de samengeperste blokken Carli Wafer dienen de paarden langdurig en goed te kauwen. Dit maakt extra speeksel aan, wat overdadig maagzuur neutraliseert en de spijsvertering stimuleert. De verlengde kauwduur houdt ook in dat de in het voer aanwezige voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat verveling en stalondeugden worden tegengegaan – paarden doen er gemiddeld drie maal langer over om hun Carli maaltijd te verorberen !

  Carli Wafer bevat bovendien kruiden die deze spijsverteringnog extra ondersteunen maar ook kruiden die afvalstoffen verwijderen die zich in de darmen kunnen ophopen (vaak ook zand).

   

  Carli Wafer is een bron van ruwe celstof, de basisbehoefte voor paarden en de natuurlijke voedingswijze voor alle paardachtigen. Het is tevens een bron van trage suikers die stelselmatig door het lichaam worden opgenomen waardoor uw paard beter kan presteren over een langere periode (dit in tegenstelling tot suikkerijke voeding die energiepieken en dalen (!) veroorzaakt.

   

  Opmerkelijk is ook dat Carli Wafer uitermate geschikt is voor oudere paarden en poneys. Indien het oudere paard over onvoldoende kauwvermogen beschikt (verzwakt, slechte tanden) dan kunnen de voedingsstoffen van Carli Wafer toch nog worden geassimileerd door Carli Wafer nat (als slobber) te voeren.

  Sportpaarden presteren optimaal bij een combinatie van Carli Wafer met een traditionele graanmengeling. Verder is Carli Wafer tevens optimaal als vervanging van hooi of voordroog aangezien de kwaliteit van het product steeds constant is, wat voor hooi of voordroog vaak niet het geval is.